Trainer

Even voorstellen

Mijn naam is Nico en ik ben al sinds mijn studietijd aan het hardlopen. Dat is nu al meer dan 30 jaar geleden en heb dan ook ruime ervaring. In de begin periode ging het vooral om snelheid en afstand. Ik was uiteraard bijzonder trots om mijn 1e halve marathon. Deze liep ik in een tijd van net onder de 2 uur.
In deze periode heb ik gelopen bij verschillende loopgroepen onder leiding van ervaren en enthousiaste trainers. Van deze trainers heb ik het nodige opgestoken.

Na een mindere periode werd mij geadviseerd het rustiger aan te doen. Niet meer een race tegen de klok, maar ontspannen een rondje lopen door het bos. Hier is mijn passie voor het trailen ontstaan. In de hele regio rondom Hengelo ging ik op zoek naar mooie routes door de natuur. En dat zijn er veel meer dan ik mij had kunnen voorstellen.

Ondertussen is de loopgroep De Twentse Doorlopers ontstaan en tijdens de coronapandemie heb ik mijn trainers diploma gehaald. Ook heb ik, door de corona, de hardloopformule omgezet naar duurloopjes van 10 km door de natuur. Dit bleek bijzonder gewaardeerd te worden door de lopers. Sindsdien loop ik wekelijks met een groep enthousiaste lopers door het Twentse landschap.